logo

Santspuy in lijst Brabantse streekproducten

Kijk, dáár worden we vrolijk van. Krijgen we zomaar een linkje toegestuurd dat we in een top 8 van Brabantse streekproducten zijn opgenomen. Superleuk natuurlijk. 
Eerlijk gezegd kenden we de website  'Brabant Celebrates Food' nog niet, maar je begrijpt: wij zijn fan geworden!  Het hele artikel kun je hier bekijkenNaamloos. Je vindt ons terug op  nummer zeven.

 

Opendag 2018 en nieuwtjes

We zijn klaar voor een prachtseizoen asperges en wijn! Deze winter hebben we onze winkel en keukenruimte een welverdiende opknapbeurt gegeven. We hebben er ontzettend veel zin in om u,  samen met onze medewerkers,  van dienst te zijn.
Wij zijn  blij met zulke goede krachten, vrijwilligers en trouwe klanten om ons heen. Zonder hen is De Santspuy niet  De Santspuy.

Opendag De Santspuy & Beleef De Rith
We hebben samen met onze buren van Beleef De Rith weer een mooie opendag gepland  op maandag 21 mei (2e Pinksterdag). Van 10 uur tot 17 uur kunt u  een kijkje  nemen op ons bedrijf.  Wandel langs de aspergebedden,  beleef het Etten-Leurse buitengebied en  z'n gastvrije bewoners.
We bieden een gezellig  gezinsdag en ook voor mensen die gewoon een dagje gzelligheid om zich heen wensen is een bezoek aan onze opendag een topervaring!. Zo kan er, zelfs door de kleintjes, gebloemschikt worden,  zijn er kraakverse hapjes uit eigen keuken, enthousiaste rondleidingen en zorgen we voor speciale opendagprijzen. Parkeerruimte is  er voldoende en entree is  GRATIS. 

IMG 7058 1Wandelen of fietsen in de buurt van De Santspuy
Bent u aan het fietsen, wielrennen of wandelen in de omgeving van Etten-Leur? Bij ons kunt u  altijd een kopje koffie of thee bestellen met iets lekkers. Of wat dacht u van een kop verse aspergesoep? 
Op koudere lentedagen zetten we in de serre onze houtkachel alvast voor u  aan. Bent u met een grotere groep? Reserveer dan even vooraf a.u.b..

Aansluiten voor een rondleiding tijdens het seizoen? 
We hebben  ook dit jaar weer groepsrondleidingen op het programma staan. Wilt u alleen of met een klein groepje  aansluiten? Dat kan  op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdagmiddag. 
Bel ons wel even om u aan te melden a.u.b. U kunt dan gelijk met ons afspreken met Loes of Gilbert of u een hapje mee eet. 

 

Santspuy in de media -seizoen 2018-

Ook dit jaar haalden we weer de media met onze officiële lokale aftrap van het aspergeseizoen.  En stiekem zijn we daar 'best een bietje' trots op!
Het was op 7 april  dat de nieuwe burgemeester van Etten-Leur  Miranda  de Vries,  samen met  onze culinaire  vriend Roland Peijnenburg van restaurant De Zwaan,  de eerste asperges in ontvangst nam. 
De sportieve  bezorging werd uitgevoerd door de fitte mannen en vrouwen van loopvereniging  de Road Runners, welke dit jaar 25 jaar bestaat.
De  Etten-Leurse lente is nu pas echt  begonnen. Het is weer aspergetijd!

Groetjes,  Loes en Gilbert

Klik hier voor de beelden!
BN De Stem, 7 april 2018
Omroep Brabant , 7 april 2018

IMG 7056

 

Drone crash: hoe De Santspuy wereldnieuws werd in 2015

Een filmpje uit de oude doos, maar nog vers in ons geheugen. In 2015 werd de opening van het aspergeseizoen een knaller  om nooit te vergeten . Zelfs de wereldpers werd gehaald, alleen  niet zoals  organisatoren Gilbert Sweep van De Santspuy en Roland Peijnenburg, Restaurant De Zwaan, dit vooraf in gedachten hadden. Wat gebeurde er ook weer? 

De ingehuurde drone, die de eerste asperges van Asperge- en wijnboerderij  De Santspuy naar restaurant De Zwaan aan de Etten-Leurse Markt  had moeten brengen, stortte na enkele minuten neer op  een akker en vloog met lading en al in brand. Verschillende mensen van de pers, waaronder Omroep Brabant waren erbij en filmden de crash.  Het filmpje ging binnen een dag  'viral' en werd tot in de Verenigde Staten en Japan opgepikt door de media. Discussies over risico's van transport per drone, een aangekondigd  onderzoek van De Rijksluchtvaartdienst  en een stroom van  grappen op social media zongen dagenlang rond.
 Uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af en kunnen  we er  vooral smakelijk  om lachen. Maar destijds wisten we niet wat ons overkwam. En nee, het was écht geen vooropgezet plan om het nieuws te halen.
Toch eeuwig zonde  van  die asperges.

playBeelden: Omroep Brabant

 

Meer artikelen...

Blijf op de hoogte

Openingstijden

Openingstijden tijdens de aspergetijd
Onze wijn- en aspergeboerderij De Santspuy is tijdens de aspergetijd (april, mei en juni) geopend van:

  • Maandag t/m zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.
  • Zondags zijn we gesloten.

Buiten de aspergetijd
Om niet voor een gesloten deur te staan is het verstandig om van tevoren even te bellen. Gedurende het gehele jaar hebben we wijnen en likeuren op voorraad. Ook persoonlijke rondleidingen zijn mogelijk.

 

Bezoek De Santspuy

Zandspui 45
4873 LZ Etten-Leur 

Tel: 076-5264230/ 076-5032227

E-mail: info@desantspuy.nl
Op Facebook: De Santspuy 

 

Telefonisch contact :

Gilbert Sweep: 06-54252434 
Loes Sweep:    06-12297962

 

Routebeschrijving


Copyright © 2018 De Santspuy